pelletkazan.org fejléc

Megtakarítás pellet kazánnal!

A pellet kazánok kimagasló hatásfokkal üzemelnek. Ennek oka, hogy a pellet, egy különösen tiszta és száraz tüzelőanyag. Nedvességtartalma nem haladja meg a 10%-ot, és nagy fajsúlya miatt, adott térfogaton lényegesen több az éghető anyag mennyisége, mint más tüzelőanyagoknál. A homogén tüzelőanyag, egyenletesebb égést biztosít, mint a tűzifa. Az égéshez nélkülözhetetlen levegőmennyiség optimalizálásával 90-94% - os hatásfokkal elehet tervezni. Ennek a figyelemre méltó hatásfoknak köszönhetően, a földgázhoz viszonyítva gazdaságosabban lehet szezonálisan pellet tüzelőanyaggal fűteni, mivel 1 m3 földgázt kevesebb, mint 2 kg pellet képes kiváltani.

Pellet fűtési rendszerekkel könnyen és pontosan szabályozható fűtési rendszert alakíthatunk ki. Az alapszabályzás hagyományos hőfokkülönbséghez igazodva indítja el az égést. Amennyiben lambda szondás szabályzás van kialakítva, a füstgáz minősége szerint szabályozhatjuk az égést.

Remek hatásfok

A pellet fűtési rendszerek magas hatásfokának köszönhetően, az éves megtakarítás földgáz kiváltása esetén hozzávetőleg 37%. A használati melegvíz előállítására használt villanybojler kiváltása, ennél jóval magasabb megtakarítást is jelenthet; a földgázzal 1 kW-ra eső energia ára 17 Ft, villamos energia ára pedig 45 Ft/kW . A pellet fűtési rendszer beruházásának megtérülési díja könnyen kiszámítható, ha a kiválasztott energia éves díjából levonjuk az éves pellet fogyasztás költségeit, majd elosztjuk a kazán rendszer költség értékével. Az így megkapott megtérülési idő (évek száma), típustól függően hozzávetőleg 5 évre becsülhető.

A gazdaságosság mellett fontos szempont az automatizálás és a környezetvédelem. Új építésű ingatlanok esetében, a pellet fűtési rendszerek kiépítési költsége nem sokkal haladja meg a gázfűtéses rendszerek kiépítésének árát. A gázfűtési rendszerekhez képest a megtérülési idő, néhány évre számítható. Az állami támogatásokból kivitelezett pellet kazánok esetében nem beszélhetünk megtérülési időről, mivel a kivitelezés olcsóbb, mint egy hasonló minőségű gázkazán beszerelése.

Ügyfélszolgálat

kapcsolatTovábbi információkért:
szilagyiferenc79
@gmail.com
További rendelési és termékinformációkért, illetve szaktanácsadásért!
Legnépszerűbb cikkeinkből...

megtakaritás pellettelMegtakarítás pellet kazánnal!
Tudja meg hozzávetőlegesen mennyit spórolhat a pellet tüzeléssel, és egy modern pellet kazánnal!
mi a pelllet?Mi a pellet?
Néhány hasznos információ a pellet tüzelőanyagok gyártásáról és felhasználásának lehetőségeiről...
pellet fűtésPellet tároló tartály
Az automatikus pellet adagoló tároló tartályainak tulajdonságai és különféle méretei
puffer tartályok pellet kazánhozPuffer tartály pellet kazánhoz
Hogyan teheti még gazdaságosabbá a tüzelést? Állítson elő használati meleg vizet otthona számára pellet kazánnal!