pelletkazan.org fejléc

Fűtés Pellettel!

Pellet fűtési rendszer tervezésekor, a kazán és a hozzá kapcsolódó gépészet helyigényét fontos figyelembe venni. A kisebb kompakt rendszerek alig 2 m2 ?es területet igényelnek, amennyiben nagyobb tárolóval szeretnénk hosszútávon automatizált adagolást kialakítani, az általában külön helyiséget igényel. 1 tonna pellet fűtőanyag kb. 1,5 m3. Ez fontos lehet, ha az év nyári hónapjaiban, beszerzett fűtőanyagot tárolni szeretnénk. Egy átlagos méretű családi ház pellet igénye alig 3-4 tonna, ezért 5-6 m3 mennyiségű pellet nedvességtől védett száraz tárolásáról kell gondoskodni.

Pellet kazánokat közvetlenül kapcsolhatjuk a meglévő fűtési rendszerre, mivel a kazán teljesítménye szabályozható. Amennyiben a helység hőmérséklete elérte a termosztáton beállított értéket, a berendezésbe épített szabályzó automatikusan csökkenti vagy leállítja az égést. Érdemes a rendszerhez puffer tartályt kapcsolni, amely a fűtés mellett, a használati meleg víz előállításáról is gondoskodik. A hőszigetelt tartály egymástól elválasztott, fűtési és használati meleg víz tárolóból áll.

pellet kazán napkollektorralA puffer tartállyal kialakított rendszer, akár napelemekkel, napkollektorokkal vagy hőszivattyúval is kiegészíthető. Ilyen kialakítás esetén, amikor a kazán fűt, használati meleg vizet is előállít. Amikor nincs szükség fűtésre, a szükséges meleg vizet a hőszivattyú biztosítja. Hőszivattyú alkalmazásával a nyári hónapokban megoldható az épület hűtése és párátlanítása is. A pellet fűtési rendszer kiépítéséhez szükséges a kazán füstgáz kivezetéséhez illeszkedő bélelt kémény is.

A pellet kazánok tüzelőanyag adagolásuk alapján is eltérőek egymástól. Legpraktikusabb a kompakt rendszer, ahol a berendezés egy készülékben tartalmazza a tárolót, kazánt, adagoló és vezérlő rendszert. Az egyszerűbb kompakt berendezésekbe, kézzel kell betölteni majd pótolni a tüzelőanyagot, de egyes típusok képesek egy külső tárolóban elhelyezett tüzelőanyagot is a rendszerbe szívni. Ez a kialakítás akár hónapokon keresztül is biztosítja a felügyelet nélküli biztonságos és pontos üzemelést.

Ettől eltérő, a külön tárolós változat, ahol a kazán és a tároló egymás mellett kerül elhelyezésre. A két berendezés között maximum 5 méter távolság lehet, az adagolócsiga miatt.

A legnagyobb típusok a nagy tároló kapacitású rendszerekhez alkalmazhatóak.

Ügyfélszolgálat

kapcsolatTovábbi információkért:
szilagyiferenc79
@gmail.com
További rendelési és termékinformációkért, illetve szaktanácsadásért!
Legnépszerűbb cikkeinkből...

megtakaritás pellettelMegtakarítás pellet kazánnal!
Tudja meg hozzávetőlegesen mennyit spórolhat a pellet tüzeléssel, és egy modern pellet kazánnal!
mi a pelllet?Mi a pellet?
Néhány hasznos információ a pellet tüzelőanyagok gyártásáról és felhasználásának lehetőségeiről...
pellet fűtésPellet tároló tartály
Az automatikus pellet adagoló tároló tartályainak tulajdonságai és különféle méretei
puffer tartályok pellet kazánhozPuffer tartály pellet kazánhoz
Hogyan teheti még gazdaságosabbá a tüzelést? Állítson elő használati meleg vizet otthona számára pellet kazánnal!