pelletkazan.org fejléc

Pelletáló gépek hamarosan kaphatóak!

A tiszta és finomított pellet alapanyagokat, pelletáló gép alakítja át egységméretű, stabil szilárdságú pellet tüzelőanyag darabokká. Az egygörgős pelletáló gépekben az alapanyagok, csak a gravitáció vagy szállítócsiga segítségével kerülnek a gép matricára (sík vagy gyűrűs).

pelletáló gépA kettő illetve háromgörgős pelletáló gépeknél, modern terelőlapokkal ellátott centrifugális adagolás juttatja az alapanyagokat a görgőkre. Ezzel biztosítható az egyenletes vastagságú elterülés a görgőkön, majd az egyenletes préselés a matrica lyukfuratain keresztül. A préseléssel megnő az alapanyag hőmérséklete. A pelletálás nyomásszintje függ az alapanyag keménységétől, az optimálisnál kisebb nyomásszint beállítása a matrica furatainak eltömődését eredményezheti.

A présmatrica és a görgők közötti távolság befolyással van a pelletáló gép élettartamára, a pellet minőségére és a pelletálási folyamat energiaigényére is.

Gyártási tapasztalatok alapján, a matrica és a görgők között 1mm távolság növekedés, 30%-kal növeli a pellet sűrűségét, és 20%-al növeli az energiafelhasználást. A kész pellet 6-8 milliméter átmérőjű, melyeket kés vág megfelelő méretűre. Ettől nagyobb méretű pelletdarabok automatikus adagolása már nehezen megoldható. A matricák cserélhetők, és különféle átmérőjű vagy hosszúságú pelletek is készíthetők. A matrica és a görgők megbízható, kopásálló anyagból készülnek.

Az edzett krómacél, hőkezeléssel kialakított kemény felületű matricák ötvözete, belül rugalmas szerkezetű. Karbantartásuk igényli az időszakos matrica, görgő és vágóél cserét. A megfelelő anyagminőségen és tömörítési hatékonyságon kívül, az alapanyag adagolása is fontos szempont. A jó minőségű pelletáló gépek, magas termelékenységi mutatók mellett, egyenletesen alacsony matricakopással működnek.  

Ügyfélszolgálat

kapcsolatTovábbi információkért:
szilagyiferenc79
@gmail.com
További rendelési és termékinformációkért, illetve szaktanácsadásért!
Legnépszerűbb cikkeinkből...

megtakaritás pellettelMegtakarítás pellet kazánnal!
Tudja meg hozzávetőlegesen mennyit spórolhat a pellet tüzeléssel, és egy modern pellet kazánnal!
mi a pelllet?Mi a pellet?
Néhány hasznos információ a pellet tüzelőanyagok gyártásáról és felhasználásának lehetőségeiről...
pellet fűtésPellet tároló tartály
Az automatikus pellet adagoló tároló tartályainak tulajdonságai és különféle méretei
puffer tartályok pellet kazánhozPuffer tartály pellet kazánhoz
Hogyan teheti még gazdaságosabbá a tüzelést? Állítson elő használati meleg vizet otthona számára pellet kazánnal!